Kokoelmien kosketus -kirjoituskutsu

Järjestäjä: Kokoelmien kosketus -hanke
Ajankohta: 30.11.2024 asti klo
Kategoria: Muu tapahtuma
Hinta: Ilmainen

Kuva:

Kokoelmien kosketus -hankkeessa tarkastelemme museoiden kokoelmatyötä tunnetyönä niin museoammattilaisten kuin museoyleisöjen näkökulmasta. Museoiden ja niiden yleisöjen väliseen vuorovaikutukseen tiivistyy monia tunteita, jotka vaikuttavat myös kulttuuriperintöön liittyvissä valtasuhteissa. Kenen kulttuuriperintöä museoissa esitellään, miten siitä päätetään ja miten olemassa olevien kokoelmien – ja niiden herättämien tunteiden – kanssa ollaan?

Minun museoni -kirjoituskutsulla kutsumme sinut kertomaan, miltä museot tuntuvat juuri sinun elämässäsi: Miltä vammaisuuden historia näyttää museokävijän näkökulmasta? Liittyykö museoiden kokoelmiin jotakin sellaista vammaisuuden historiaan liittyvää muistoa, joka on koskettanut sinua erityisesti – joko myönteisesti tai kielteisesti?

Kirjoituskutsu on auki 30.11.2024 asti, ja toivomme siihen moniäänisiä vastauksia erilaisilta ihmisiltä ympäri Suomea. Pääset osallistumaan kutsuun alla olevan linkin kautta.

Hanketta rahoittaa Koneen Säätiö, ja se toteutetaan Helsingin yliopistossa. Lisätietoja antaa etnologian professori Pia Olsson (pia.olsson@helsinki.fi).

Saavutettavuus

REDCap-sovelluksessa, jolla kirjoitukset kerätään, on saavutettavuuden kannalta joitakin puutteita. Esimerkiksi teksti puheeksi -toiminto ei tue suomen kieltä. Ohjelma on tehty tietosuojavaatimusten ehdoilla sensitiivisen datan keräämiseen, eikä saavutettavuuden kysymyksiä ole kaikilta osin vielä ratkaistu.

Sijainti

Osoite:

Tapahtuman verkkosivut

Vieraile tämän tapahtuman verkkosivuilla